- لوازم برقی پخت و پز
- لوازم پخت و پز(خردکن و غذاساز)
- لوازم ویژه برقی آشپزخانه
- ظروف پخت و پز
- نوشیدنی ساز
- لوازم مکمل آشپزخانه
- لوازم برقی خانگی
- پکیج لوازم خانگی
- تهویه، سرمایش و گرمایش ساختمانی
- سرمایش و گرمایش خانگی
- صوتی و تصویری
- مبلمان و دکوراسیون اداری
- مبلمان و دکوراسیون خانگی
- صنایع دستی
- کالای خواب
- شستشو و نظافت
- سرو و پذیرایی
- سایر لوازم خانگی
- استوک لوازم خانگی
دسترسی سریع

انواع مانیتور
مانیتورها به عنوان یکی از اصلیترین دستگاههای خروجی کامپیوتر، نقش بسیار مهمی در تجربه کاربری کاربران دارند. این دستگاهها با انواع مختلفی از نظر اندازه، رزولوشن، و قابلیتها در دسترس هستند، از مانیتورهای گیمینگ با نرخ تازهسازی بالا و زمان پاسخگویی کم، تا مانیتورهای حرفهای با رنگهای دقیق و تنظیمات کالیبراسیون دقیق. کاربردهای مانیتورها از کاربردهای عمومی مانند مشاهده فیلم، کار با اسناد و نمایش تصاویر تا کاربردهای حرفهای مانند ویرایش عکس و ویدئو، طراحی گرافیکی و بازیهای رایانهای گسترده است. در شرح زیر به انواع مانیتور و کاربرد آن ها اشاره شده است:
انواع مانیتور و کاربرد آن ها
- مانیتورهای LCD
- مانیتورهای LED
- مانیتور های CRT
- مانیتورهای پلاسما
- مانیتور خمیده
- مانیتور های TOUCH SCREEN
- مانیتور های لمسی
- مانیتور های OLED
- مانیتور های DLP
مانیتورهای LCD
مانیتور های LCD یا مخفف کلمه ی (Liquid Crystal Display) یا صفحه نمایش کریستال مایع، به نمایشگرهای LCD میگویند که از یک لایه tft، یک لایه بک لایت، فیلترهای رنگ و پلاریزه و یک لایه کریستال مایع شکل گرفتهاند.
کریستال مایع در واقع نه حالت جامد دارد و نه حالت مایع بلکه این ماده بر اساس عوامل مختلف مانند محیط تغییر حالت میدهد و به شکل هر دوی این حالتها هست.
انواع مختلف مانیتورهای LCD :
وجود دارد که برای استفاده در صنایع مختلف طراحی شدهاند.
مخصوص دسکتاپ
یک مدل از انواع مانیتورهای ال سی دی را میتوان مخصوص دسکتاپ دانست؛ شما میتوانید از این مانیتور برای کامپیوترهای شخصی خود استفاده کنید.
مکان قرارگیری آنها روی میز خواهد بود و با استفاده از کابل به کیس متصل میشوند.
مخصوص صنایع مختلف
گروهی دیگر از مانیتورهـای ال سی دی را میتوان مواردی عنوان کرد که روی فریمهای آهن یا آلومینیوم قرار دارند. کاربران میتوانند از این مانیتورها در صنایع مختلف و با اهداف کاربردی گوناگون استفاده کنند.
مانیتور های LED
مانیتور ال ای دی از تجمع ال ای دیها در کنار یکدیگر ساخته میشود. LED در واقع نوعی دیودهای نورانی هستند که در صفحه مانیتور و صفحه نمایشها بسیار استفاده میشوند. مانیتور ال ای دی ساخته شده از چندین هزار ال ای دی مختلف است که هر کدام از آنها نور مختلفی را تولید میکنند.
مانیتور LED ضخامت بسیار کمی دارد و خیلی سبک و نازک هستند، صفحه این مانیتور مانند مـانیتور LCD، به صورت تخت است و داخل آن هم کریستال مایع وجود دارد.
مانیتور LED کنتراست تصویر بسیار بالایی دارد و تصاویر را به خوبی و با کیفیت بالا نمایش میدهد. یکی از ویژگی های مهم این مانیتور آسیب نرساندن به چشم در صورت کار طولانی مدت با آن میباشد. مصرف انرژی در مـانیتـور LED نسیت به مانیتورهای قدیمی بسیار پایین است.
مانیتور های CRT
در حوزه الکترونیک، CRT مخفف cathode ray tube به معنای لامپ پرتوی کاتدی است.
CRT اصطلاحی است که از آن برای لامپ شیشهای موجود در تلویزیونها یا مانیتورهای قدیمی استفاده میشد.
مدلهایی که قبل از مانیتورهای مسطح امروزی استفاده میشدند. لامپ پرتوی کاتدی، یک نوع دستگاه نمایش تصویر الکترونیکی است که مزیت اصلی آن نمایش پویای اطلاعات بدون نیاز به داشتن قطعات متحرک است.
چرا دیگر از مانیتور CRT استفاده نمی کنند؟
در حال حاضر اکثر مردم از تلویزیونهای CRT استفاده نمیکنند چون حالا فناوری صفحه نمایش تخت (عمدتاً ال سی دی) متداول تر شده و در مجموع تولید چنین صفحه نمایشهایی نسبت به صفحه نمایشهای CRT کم هزینه تر است، وزن کمتری دارند، باریک تر هستند و انرژی کمتری مصرف میکنند. همچنین این تلویزیونها شفافیت و وضوحی بسیار فراتر از صفحه نمایش CRT دارند و میتوان آنها را در ابعادی بسیار بزرگتر تولید کرد.
مانیتور های صفحه پلاسما
صفحه پلاسما یک پنل تخت نازک است که میتوان مثل تلویزیونهای السیدی و الایدی آن را روی دیوار نصب کرد.
چنین نمایشگرهایی نسبت به السیدی روشنتر بوده و نسبت به CRT باریکتر هستند.
این نمایشگرها دارای زاویه دید وسیع، نسبت کنتراست و نرخ نوسازی بالایی هستند؛ در نتیجه ویدیوها در آنها شفافتر خواهند بود.
کیفیت تصویر چنین نمایشگرهایی بهتر است چون از رزولوشنی تا 1920×1080 پیکسل هم پشتیبانی میکنند. چنین نمایشگرهایی معمولاً با نام پنل نازک (thin-panel) هم تبلیغ میشوند.
مانیتور خمیده
مانیتورهای خمیده یا همان (Curved Monitors) به تجربه تماشا یا بازی فیلم و بازیهای رایانهای بهتر کمک می کند.
مزایای مانیتور خمیده
زاویه دید بهتر:
منحنی بودن صفحه نمایش مـانیتور به کاربر این امکان را میدهد که به طور یکنواختتر و بدون افت نور از هر زاویهای به تصویر نگاه کند.
تجربه بازی بهتر:
منحنی بودن صفحه نمایش میتواند تجربه بازی را بهبود بخشد. این منحنی به افزایش عمق تصویر و ایجاد تعامل بیشتر با بازیها کمک میکند.
کاهش خستگی چشم:
طبق برخی گزارشات، مانیتـورهای خمیده میتوانند به کاهش خستگی چشم کمک کنند، زیرا چشمها کمتر به تغییرات مختلف نوری در صفحه نمایش حساس میشوند.
تجربه تماشا و ورزش بهتر:
برای تماشای فیلمها یا ویدئوها و حتی برای استفاده در فضاهای باز میتوانند تجربه تماشای بهتری ارائه دهند.
مانیتور های TOUCH SCREEN
مـانیتـور های TOUCH SCREEN یا صفحه لمسی نقش وسیله ورودی را دارند و به کاربران امکان میدهند که به جای ماوس و کیبورد، با استفاده از قلم نوری یا انگشت با کامپیوتر در تعامل باشند.
انواع مختلف مانیتور لمسی
صفحه نمایش لمسی خازنی:
این صفحه نمایش شامل یک روکش با موادی است که بار الکترونیک دارند.
این مواد، به صورت پیوسته جریان را از روی نمایشگر عبور میدهند. چنین نمایشگرهایی بیشتر با انگشت استفاده میشوند تا قلم نوری.
این نمایشگرها وضوح بیشتری دارند و گل و خاک آسیبی به آنها وارد نمیکند. امروزه، نمایشگرهای لمسی خازنی در گوشیهای هوشمند کاربرد زیادی دارند.
صفحه لمسی مقاومتی:
این نمایشگرها شامل یک لایه نازک رسانای فلزی و مقاوم هستند. وقتی صفحه لمس میشود، تغییراتی در جریان الکتریسیته شکل میگیرد که برای کنترلر ارسال میشوند. امروزه این نمایشگرها کاربرد زیادی دارند و در مجموع قابل اطمینانتر هستند؛ چون مایعات یا خاک و گل عملکرد آنها را تحت تأثیر قرار نمیدهند.
صفحه نمایش لمسی موج سطحی:
این نمایشگرها ورودی را از طریق امواج فراصوت پردازش میکنند. زمانی که کاربر نمایشگر را لمس میکند، موج پردازش شده و توسط کامپیوتر جذب میشود. این سیستم قابلیت اطمینان کمتری دارد چون نفوذ آب و گل به آن آسیب میرساند.
مانیتور های OLED
OLED مخفف دیود نوری آلی است. دیود ساطع نور ارگانیک (OLED) نوعی صفحه نمایش تخت است که فقط در تلویزیون ها و مـانیتورهای کامپیوتر یافت می شود.
نسبت به LCD ها انرژی کمتری مصرف می کند، نسبت کنتراست بهتری دارد و رنگ ها زنده تر هستند.
همچنین زاویه دید بهتری نسبت به تلویزیون LCD یا پلاسما دارد.
نمایشگرهای OLED تصاویری با کیفیت بالاتر با رنگهای غنیتر و صحنههای تاریک دقیقتر ارائه میکنند.
آنها همچنین متن ها را با کیفیت تر روی صفحه نمایش می دهند زیرا هیچ نور پس زمینه ای برای ایجاد تابش خیره کننده وجود ندارد.
مانیتور های DLP
مانیتورهـای DLP برای نمایش رنگ های طبیعی در رایانه بهترین هستند.
مانیتـورهای DLP رویکرد متفاوتی برای نمایش رنگ دارند. آنها سه رنگ اصلی دارند(RGB) که در نور استفاده می شود.
به همین دلیل است که هنگام ثبت تصاویر خیره کننده، گیمرها و دوستداران فیلم به دنبال آن هستند.
جمع بندی
مانیتورها از لحاظ فناوری در حال تکامل هستند و انواع مختلفی از آنها وجود دارد که برای نیازهای مختلف طراحی شدهاند. مـانیتـورهای LCD با استفاده از تکنولوژی Crystal Liquid Display، تصویری با کیفیت و رنگهای دقیق ارائه میدهند و در دستههای مختلفی از جمله مخصوص دسکتاپ و صنایع مختلف قابل استفاده هستند.
مقایسهاش با مانیتـورهای LED که از دیودهای نوری استفاده میکنند نشان میدهد که دارای کنتراست بالا، ضخامت کمتر و مصرف انرژی کمتری هستند. مانیتورهای OLED با توانایی نمایش رنگهای زندهتر و زاویه دید بهتر از LCD ها برخوردارند. همچنین، مانیتورهای DLP به ویژه برای گیمرها و دوستداران فیلم مناسب هستند، زیرا رنگهای طبیعیتری ارائه میدهند. در کل، انتخاب نوع مناسب مانیتور بستگی به نیازها و ترجیحات شما دارد.
مانیتور را از کجا تهیه کنیم؟
اگر به دنبال خرید مانیتور هستید، فروشگاه اینترنتی “الکتروچشم” با تنوع بینظیر محصولات، قیمت مناسب، و تحویل سریع، بهترین گزینه برای شماست. این فروشگاه با بیش از 19 سال سابقه درخشان، از سال 1383 درخشان شده و دارای تاییدیه از سازمانهای معتبر است. خدمات پس از فروش نیز به صورت رایگان ارائه میشود، بنابراین شما میتوانید با اطمینان کامل از این فروشگاه خرید کنید.
بیشتر بخوانید...